Izložba fotografija „ART(o)Physics“

04.08.2015.

Aigo Business System je podržao izložbu fotografija „ ART(o)Physics “, koja je održana u Galeriji Nauke i Tehnologije SANU u periodu od 20 – 31. jula 2015. godine.

Studenti astrofizike, Christian Obermeier i Saša Topić, kao i Vanja Šarković autorka fotografija i postavke, približili su publici estetski privlačnu stranu nauke, koja često bude zanemarena. Kako autori poseduju naučno obrazovanje, bili su u mogućnosti da razviju nove tehnike fotografisanja i drugačiji pristup svakodnevnim fenomenima, podsećajući nas da ništa nije obično i da se lepota može naći u različitom svetlu. Postavku je pratila ambijentalna muzika koju je za ovu priliku komponovao Pavle Popov, kompozitor iz Beograda.

Pored toga što su posetioci mogli da vide kako Pariz izgleda u infracrvenom ili kako se kapljica vode pretvori u raskoš boja, imali su priliku da se fotografišu infracrvenom kamerom i za uspomenu dobiju svoju izrađenu fotografiju, a u tome je pomogao Aigo BS.

Izložbu je za kratak vremenski period, pogledalo više od 400 posetilaca i možemo zaključiti da je pokupila brojne simpatije.

Izložbu su podržali Matematički fakultet, AIGO Business System d.o.o., SANU, Banka znanja, Gecko Solutions, Centar za promociju nauke.

https://www.facebook.com/matematicki.fakultet?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/pages/Galerija-nauke-i-tehnike-SANU/187962254566913