AIGO BS i Canon – Radni doručak sa članovima Srpske asocijacije menadžera

17.05.2017.

EffectiveOffice Inovativni DMS pristup uređenju kancelarijskih procesa

 
U prostorijama Srpske asocijacije menadžera, u sredu 17. maja, održan je Radni doručak na temu „EffectiveOffice-a”, koji predstavlja inovativan pristup elektronskom upravljanju dokumentima u okviru svakodnevnog kancelarijskog poslovanja.

Gosti predavači Darko Minić, menadžer Outsourcing sektora iz kompanije AIGO Bussines System i Ademir Ćurtović, MPS Sales manager/BDM Canon CEE, predstavili su prisutnima sve specifičnosti i prednosti ovog koncepta, uz niz primera kako najjednostavnije i najoptimalnije unaprediti poslovno okruženje.

Govoreći o temi radnog doručka, Darko Minić menadžer Outsourcing sektora iz kompanije AIGO Bussines System, osvrnuo se na svakodnevnu problematiku poslovanja i činjenicu da su kompanije modernizovale brojne postupke, ali se rad s dokumentima izmenio tek neznatno.

„Istraživanja govore, da se za traženje dokumenata u proseku izgubi više od četiri sata nedeljno, što utiče na produktivnost svakog zaposlenog, a potom reflektuje i na efekte celokupnog poslovanja. Kreatori EffectiveOffice rešenja istražili su razloge i utvrdili u čemu je problem. Rešenja za rad s dokumentima treba da budu jednostavna i pristupačna i da mogu lako da se primene u okviru svih kompanija bez obzira na njenu veličinu i sferu poslovanja“.

Oslanjajući se na temu savremnog poslovanja, koje podrazumeva uređeno i transparentno radno okruženje, Darko Minić je takođe istakao sve funkcionalne prednosti i prilagodljivosti ovog sistema.

„EffectiveOffice omogućava povezivanje svih radnih mesta, uređaja i poslovnih dokumenata na jednom mestu; pretvaranje papirnih dokumenta u elektornski oblik; pristup dokumentima i na terenu pomoću mobilnih uređaja; bolju raspodelu i nadzor obrade dokumenata; veću produktivnost, niže troškove, siguran web pristup informacijama kompanije, poboljšano upravljanje poslovnim procesima, brže vreme odgovora i poboljšanje korisničkog servisa“.

Na predavanju su učesnicima pezentovani i konkretni koraci implementacije ovog sistema, sa idejom da se što vernije prikaže kompletan tok unapređenja kancelarijskih procesa.

Prisutnima se na kraju obratio Ademir Ćurtović, MPS Sales manager/BDM Canon CEE, koji je u kratkim crtama predstavio portfolio kompanije Canon, sa akcentom na EffectiveOffice rešenjima. Tom prilikom posetiocima Radnog doručka preneo je iskustva i praksu implementacije ovog proizvoda na tržištima regiona. Takođe, se osvrnuo na veliki potencijal ovog projekta na tržištu Srbije, na kojem je kompanija Canon eksluzivno pravo poverila expertima iz kompanije AIGO Bussines System.